ZOLDER

U groeit zo langzamerhand het huis uit. De kinderen worden groter en smachten naar een eigen kamer. In de afgelopen jaren heeft u zoveel spullen verzameld. Maar waar laat je alles? Of u verlangt enorm naar een werkplek voor uzelf of de kinderen.
Dat de zolder een onbenut stuk bruikbare ruimte is realiseert u maar al te goed. Maar hoe gaat u nu die onooglijke rommelhoek omtoveren tot een volwaardig deel van het huis.

Door de zolder om te toveren tot een bruikbare ruimte voegt u flink wat oppervlak toe aan de woning en verhoogt u de waarde van uw huis.

Bepaal eerst wat u met de zolder wilt gaan doen. Komen er slaapkamers, een badkamer. Of wordt de ruimte één grote werkplek. Die bijvoorbeeld ook dienst kan doen als logeerkamer.

Wat is er nodig om uw ideale ruimte te realiseren. Bekijk en analyseer de ruimte. Mist u hoogte, licht of ruimte? Welke ingrepen zijn er nodig om uw doel te bereiken?

Isoleren

Uw zolder isoleren is één van de vereisten voor een aangename ruimte. In de zomer wilt u er niet wegbranden. Om over de winter nog maar te zwijgen.  Bouwbedrijf Sterk kan u advies geven over het isoleren van uw zolder en welke mogelijkheden er zijn.

Haal licht naar binnen

Extra daglicht maakt uw zolder leefbaar. Een vliering of zolder is meestal erg donker door gebrek aan daglicht. Om er een leefbare ruimte van te maken heeft u meer daglicht nodig.
Plaats extra ramen om licht naar binnen te halen. Bijvoorbeeld Velux-ramen in de schuine delen. Of een raam op de kopgevel, als die er is.

Meer oppervlak met een dakkapel

Een dakkapel is een uitstekende manier om uw bruikbare vloeroppervlak enorm te vergroten. Bovendien een leuke manier om licht binnen te halen. Bouwbedrijf Sterk kan u advies geven over de verschillende type dakkapellen.