Een houten dakkapel heeft meerdere voordelen. Hout heeft een unieke uitstraling, maar ook op het vlak van onderhoud kan een houten dakkapel een goede keuze zijn.

Een houten dakkapel

Houten dakkapellen bestaan uit balken, een kozijn en beplating van hout. De balken zijn vaak van vurenhout en het kozijn van hardhout. Voor de beplating waarmee de zijwangen van de dakkapel worden afgewerkt, wordt veel gewerkt met watervast verlijmd multiplex. Dit materiaal bestaat uit meerdere op elkaar gelijmde houtlagen en is hierdoor erg sterk. U kunt ook kiezen voor hardhouten rabatdelen. De voordelen van hout zijn:

  • Unieke uitstraling
  • Geschikt voor maatwerk

Unieke uitstraling

Een houten dakkapel heeft een unieke uitstraling. Dat komt door de nerfstructuur van hout. Dit geeft een natuurlijk, authentiek uiterlijk, dat nagenoeg niet na te bootsen is. Houten dakkapellen passen daarom erg goed bij oudere huizen, denk bijvoorbeeld aan een monument. Maar ook voor een nieuwbouwhuis kan een dakopbouw van hout een sfeervol resultaat geven.

Geschikt voor maatwerk

Een houten dakkapel geeft u veel keuzemogelijkheden. Hout is namelijk een materiaal dat makkelijk te bewerken is. Het is daarom heel geschikt als u bijzondere wensen heeft. Denk aan de afmetingen van dakopbouw of de afwerking met bijvoorbeeld schroten of sierlijsten. Voor houten dakkapellen kan volledig maatwerk op basis van uw wensen worden geleverd.